Donează Acum
Skip to main content

LUNI, 4 decembrie 2023, interval orar 17:00-19:00, online, pe platforma ZOOM

WEBINAR-UL este GRATUIT!

Cui i se adresează?

Este destinat personalului didactic din învățământul preuniversitar și părinților.

Ce vom învăța?

Mediul online și tehnologiile digitale au exacerbat și rafinat o serie întreagă de practici de manipulare care existau deja în offline, făcând extrem de dificilă identificarea materialelor care sunt folosite pentru a ne induce în eroare sau pentru a ne determina să adoptăm un anumit comportament.

În acest webinar vom vorbi atât despre fenomenul „fake news”, cât și despre „manipularea digitală” a imaginilor („deep fakes”) și cum putem să ne ferim în a cădea în capcana unor asemenea forme de manipulare.

Obiectivul webinarului:

La finalul webinarului, veți ști să aplicați reguli simple de verificare a veridicității unor materiale digitale și onestității unor practici din mediul online la care sunteți expuși în mod inevitabil atunci când navigați pe Internet.

Beneficii:

După acest webinar, veți putea identifica mai ușor materialele online a căror veridicitate este îndoielnică și acele practici manipulatorii, protejându-vă în felul acesta de eventuale situații problematice care vin fie ca urmare a schimbării comportamentului dumneavoastră, fie ca urmare a rostogolirii acelor informații mai departe în online.

SPEAKER: Cristian Ducu

Cristian Ducu a descoperit lumea calculatoarelor în 1991, iar în 1998 își lansa propriul website învățând pe cont propriu să scrie linii de cod în HTML, CSS și JavaScript. Începând cu anii 2000, s-a ocupat cu utilizarea tehnologiei în educație, ținând traininguri, elaborând ghiduri și studii și participând la elaborarea unor politici publice pe acest domeniu (inclusiv. O vreme, Cristian a predat cursuri de etică profesională în mai multe facultăți din cadrul Universității din București și SNSPA.

Aceste webinare au scopul de a susține în continuare inițiativele proiectelor noastre care s-au încheiat: ,,Cetățenie activă într-o lume digitală” și „Dezvoltarea Inteligenței Digitale pentru o Cetățenie Activă”, cu scopul de a  forma cetățeni activi și de a dezvolta inteligența digitală.

Cetățenie activă într-o lume digitală”, Cod SIPOCA 1084/Cod MySMIS2014+ 151411 implementat de Asociația GO-AHEAD și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Dezvoltarea inteligenței digitale pentru o cetățenie activă” Cod SIPOCA/MySMIS: 1041/151412 implementat de ASOCIAȚIA GO-AHEAD și cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Organizator: Asociația GO-AHEAD
www.go-ahead.ro
formare@go-ahead.ro

Share