Donează Acum
Skip to main content

Affirmative Art este despre exteriorizarea visurilor, afirmarea viziunilor personale și identificarea pașilor care trebuie urmați, abilităților și resurselor de care dispunem pentru a ne atinge viitorul de vis.

Majoritatea oamenilor trec prin viață urmând o cale care nu este a lor, bazată pe așteptări asumate de alții, fără a avea încredere în ceea ce este în inima lor sau fără să-și urmeze propriul scop.

Affirmative Art vine în sprijinul celor care s-au rătăcit în încercarea de a-și găsi calea în viață, folosindu-se de jocuri pe bază de culori, cuvinte și ilustrații pentru a ajuta la vizualizarea și materializarea idealurilor. Această metodă a fost dezvoltată începând cu 2012 în Africa și este folosită în Uganda, Kenya, Norvegia, Ucraina și USA.

Ceea ce este foarte interesant este faptul că această metodă, care utilizează desenul ca tehnică de a-ți exprima și clarifica obiectivele în vederea atingerii viitorului de vis ajută la auto-exprimare și la crearea unei comunități de sprijin între participanți.

IMAGINEA ASPIRATIILOR TALE

Ce este Viitorul de Vis?

 Viitorul de Vis reprezintă imaginea aspirațiilor tale viitoare, ,,locul’’ unde te aliniezi cu valorile tale și ești în armonie cu tine, cu munca ta, simțind și trăind în fiecare zi într-o stare de bine și de recunoștință.

Affirmative Art contribuie la crearea și menținerea unui obicei care are drept scop cunoașterea și recunoașterea propriei persoane. Totodată, această tehnică dezvoltă caracteristici precum:

Reziliența

Prin intermediul procesului de a desena, discuta și descoperi iar și iar lucruri despre tine se dezvoltă învățarea prin repetiție, ceea ce duce la consolidarea unui caracter puternic și rezilient față de circumstanțele dificile ale vieții.

Încredere

Înțelegerea celor mai lăuntrice sentimente și emoții contribuie la identificarea scopului în viață, dar și la descoperirea caracteristicilor care te fac unic, în acest fel crescând încrederea în forțele proprii.

Empatie

În cadrul atelierelor Affirmative Art participanții au șansa să învețe și să experimenteze cum și ce simte cel de lângă aceștia, ceea ce contribuie la crearea unei comunități de susținere, la dezvoltarea empatiei și a unui mediu colaborativ și incluziv.

REALIZĂRI

Ce am realizat cu ajutorul Afirmative Art?

Până acum am ajuns cu metoda Affirmative Art în școli, companii și ONG-uri pentru a-i îndemna și pe ceilalți să aibă curajul să viseze.

Am ajuns în școli, unde am susținut ateliere de Affirmative Art cu profesorii și elevii pentru a-i ajuta să se redescopere, să se conecteze între ei, să creeze legături autentice care să contribuie la o colaborare mai eficientă la clasă, întârind relația dascăl-elev.

Am ajuns în companii, unde în luna noiembrie 2022 a avut loc primul atelier care a pus față în față angajați ai companiei Adobe România cu elevele Liceului Tehnologic Nucet. A fost o activitate intensă și plină de emoție în cadrul căreia am reușit să ne descoperim viitorul de vis și să învățăm prin jocuri pe bază de culori despre emoții, despre cum să le gestionăm și despre importanța înțelegerii acestora pentru a putea face față circumstanțelor dificile ale vieții.

În luna noiembrie 2022, a avut loc atelierul Affirmative Art în cadrul evenimentului ,,Un gând pentru UMANITATE” organizat de Maria Duduman – de la Fă Bine!.

În luna iunie 2023 am fost la la Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor, unde am susținut un atelier de Affirmative Art. Împreună cu 25 de participanți ne-am desenat viitorul de vis și am încurajat empatia, autocunoașterea, dar și comunicarea, ascultarea activă și crearea unei comunități de susținere între persoanele vârstnice. Acestea au avut șansa de a-și așterne pe hârtie gândurile și au simțit că au primit o nouă șansă înspre a visa și a-și redescoperi scopul în viață.

Share