Donează Acum
Skip to main content

Ce este coaching-ul?

Coaching-ul reprezintă un proces prin care se oferă îndrumare în vederea atingerii obiectivelor personale și profesionale. Coaching-ul se referă la identificarea nevoilor unei persoane pentru ca mai apoi aceasta să își poată atinge potențialul la maximum.

  • un spațiu sigur
  • ascultarea activă a nevoilor participanților la program
  • îndrumare privind nevoile fiecărui participant la program
  • ascultare activă a nevoilor fiecăruia
  • diverse activități care au ca scop descoperirea și redescoperirea obiectivelor personale și profesionale

Coaching versus dezvoltare personală

Dezvoltarea personală implică activități prin care se dorește îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi prin diferite tehnici menite să crească stima de sine, motivația, voința, dezvoltarea competențelor socio-emoționale, atitudinilor pozitive față de circumstanțele dificile ale vieții pentru a combate diferite problematici care pot afecta sănătatea mentală.

Pe de altă parte, coaching-ul se referă la a-i ajuta pe cei care participă la astfel de programe să își identifice misiunea personală, punctele tari și slabe pentru a-și putea atinge obiectivele dorite, eliminând credințele limitative. Prin coaching se oferă șansa de a afla care sunt resursele de care dispunem în momentul prezent, dar și care sunt resursele de care avem nevoie pentru a putea ajunge cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim să obținem de la noi înșine.

Coaching-ul reprezintă antrenarea propriilor abilități și credințe pentru a ne ajuta să avem o viziune mai clară despre ceea ce înseamnă sinele, propriile resurse, stilul de viață pe care îl avem. În coaching ne axăm pe obiective și pe un rezultat palpabil. Aici ne referim la diferite moduri de a provoca gândirea, de a reflecta, de a conștientiza de ce anume avem nevoie pentru a performa constant și a crește în diverse arii, în funcție de nevoile celui care participă la astfel de programe de mentorat.

Alături de studenții din anul I,  din cadrul USAMV, Asociația GO-AHEAD a desfășurat programul – ,,Îndrumare personală tip Coaching’’. În fiecare dintre cei 3 ani, cel puțin 100 de studenți au participat la program.
În urma studiului nostru, referitor la nevoia tinerilor de dezvoltare personală și consiliere s-a constatat faptul că 58% dintre elevii participanți la studiu nu au participat la niciun program de consiliere, iar 82% nu au discutat în ultimul an cu consilierul școlar din liceu. Studenții au afirmat și ei că nu au participat anterior la astfel de activități.

Share