MARȚI, 19 decembrie 2023, interval orar 17:00-19:00, online, pe platforma ZOOM
WEBINAR-UL este GRATUIT!
Cui i se adresează?
Este destinat personalului didactic din învățământul preuniversitar și părinților.
Ce vom învăța?
Cu siguranță ați trecut prin cel puțin o situație în care nu erați sigur/sigură dacă să apăsați pe un link sau pe un buton de pe un site, dintr-o pagină web, dintr-un mesaj primit prin SMS sau prin cine știe ce aplicație de pe telefon. Sau pur și simplu nu știați cum să verificați dacă site-ul pe care l-ați accesat pornind de la un link este sau nu al instituției sau companiei a cărei identitate vizuală o folosește. La acest webinar, vom afla cum ne putem proteja dispozitivele, conturile online și, implicit, datele noastre personale atunci când navigăm pe Internet.
Obiectivul webinarului:
La finalul acestui webinar, participanții vor ști cum să aplice măsuri de bază de protejare a dispozitivelor și datelor lor atunci când navighează online.
Beneficii:
Veți deprinde modalități care să vă ajute să vă protejați dispozitivele și datele în mediul online de o serie întreagă de riscuri de securitate cibernetică, a căror materializare ar fi extrem de costisitoare atât pe plan personal, cât și instituțional.
SPEAKER: Cristian Ducu
Cristian Ducu a descoperit lumea calculatoarelor în 1991, iar în 1998 își lansa propriul website învățând pe cont propriu să scrie linii de cod în HTML, CSS și JavaScript. Începând cu anii 2000, s-a ocupat cu utilizarea tehnologiei în educație, ținând traininguri, elaborând ghiduri și studii și participând la elaborarea unor politici publice pe acest domeniu (inclusiv. O vreme, Cristian a predat cursuri de etică profesională în mai multe facultăți din cadrul Universității din București și SNSPA.
Aceste webinare au scopul de a susține în continuare inițiativele proiectelor noastre care s-au încheiat: ,,Cetățenie activă într-o lume digitală” și „Dezvoltarea Inteligenței Digitale pentru o Cetățenie Activă”, cu scopul de a forma cetățeni activi și de a dezvolta inteligența digitală.
„Cetățenie activă într-o lume digitală”, Cod SIPOCA 1084/Cod MySMIS2014+ 151411 implementat de Asociația GO-AHEAD și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
„Dezvoltarea inteligenței digitale pentru o cetățenie activă” Cod SIPOCA/MySMIS: 1041/151412 implementat de ASOCIAȚIA GO-AHEAD și cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Organizator: Asociația GO-AHEAD
www.go-ahead.ro
formare@go-ahead.ro