Skip to main content

Ziua internaţională a drepturilor omului este marcată în fiecare an pe 10 decembrie, ziua în care Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat în 1948, Declarația Universală a Drepturilor Omului.
Document de referinţă, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamă drepturile inalienabile pentru toţi oamenii – indiferent de rasă, culoare, religie, sex, limbă, opinie politică sau de altă natură, origine naţională sau socială, proprietate, naştere sau alt statut. Disponibilă în peste 500 de limbi, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului este cel mai tradus document din lume.

De Ziua Drepturilor Omului, 10 decembrie 2021, alegem să luăm calea care ne duce către un viitor având egalitatea în centrul său. Vă invităm să vă alăturați inițiativei Asociației GO-AHEAD.
Credem că dezvoltarea unui Curriculum este o oportunitate unică de a ne asigura că toți tinerii dezvoltă o înțelegere și apreciere pentru drepturile omului. Deși proiectul de curriculum existent include unele elemente care reflectă principiile și valorile drepturilor omului, Asociația GO-AHEAD consideră că acest lucru trebuie consolidat în continuare.
Acest articol prezintă sugestiile noastre cu privire la modul în care educația pentru drepturile omului poate fi consolidată în continuare și cum tinerii pot fi îndrumați de cadrele didactice pentru a-și însuși cunoștințele privitoare la Drepturile Omului.

Asociația GO-AHEAD vă propune, în documentul PDF de mai jos, o serie de activități interactive și instrumente de lucru ce pot fi utilizate în sesiunile de lucru la care participă elevii/copii în această zi de o importanță majoră:

–    ACTIVITATEA 1 – TEST GK
–    ACTIVITATEA 2 – COPACUL DREPTURILOR OMULUI
–    ACTIVITATEA 3 – E TIMPUL PENTRU LIBERTATEA DE EXPRIMARE

Pentru acces la document este necesar să dați click pe PDF-ul de mai jos: 10. Decembrie_Ziua Drepturilor Omului – activitati

Echipa GO-AHEAD

10. Decembrie_Ziua Drepturilor Omului – activitati