Skip to main content

Solidaritatea este identificată în Declarația Mileniului ca fiind una dintre valorile fundamentale ale relațiilor internaționale în secolul 21, în care cei care suferă sau beneficiază cel mai puțin, merită ajutorul celor care beneficiază cel mai mult. În consecință, în contextul globalizării și al provocării inegalității în creștere, consolidarea solidarității internaționale este indispensabilă.

De aceea, Adunarea Generală a ONU, convinsă că promovarea culturii solidarității și a spiritului de împărtășire este importantă pentru combaterea sărăciei, a proclamat data de 20 decembrie drept Ziua Internațională a Solidarității Umane.

Prin inițiative precum înființarea Fondului Mondial de Solidaritate pentru eradicarea sărăciei și proclamarea Zilei Internaționale a Solidarității Umane, conceptul de solidaritate a fost promovat ca fiind crucial în lupta împotriva sărăciei și în implicarea tuturor părților interesate relevante.

Organizațiile și oficiile sistemului Națiunilor Unite și, cel mai important, guvernele, societatea civilă, sectorul public și privat, școlile, universitățile și, în general, cetățenii, fac din ziua internațională o trambulină pentru acțiuni de conștientizare.

În acest context, Asociația GO-AHEAD propune o serie de actiuni și activități, menite să ofere copiilor și tinerilor elevi pârghiile necesare pentru o mai bună înțelegere și integrare a termenului de solidaritate.

–    ACTIVITATEA 1 – „Draw-the-word” game – Desenează cuvantul
–    ACTIVITATEA 2 – „Pot face bine…”
–    ACTIVITATEA 3 – All equal – all different – Toți egali – toți diferiți

Pentru acces la document este necesar să dați click pe documentul PDF de mai jos: 20. Decembrie_Ziua Solidaritatii – activitati.

Echipa GO-AHEAD

20. Decembrie_Ziua Solidaritatii – activitati