Donează Acum
Skip to main content

Dacă aș avea o Super Putere, aș  alege să fiu invizibilă, să nu asist la conflicte și divergențe între oameni.  

Refugiată în cărțile de aventură pe care le citește sau de cele mai multe ori și în muzică, Denisa nu are super puteri de Erou, dar iși găsește propria putere în aceste pasiuni și cu mai mult efort în interiorul său.

Deși cu colegii se ințelege bine și are în general o relație buna cu ei, pe cealaltă parte Denisa este reticentă în a cunoaște persoane noi.  Am o frică să cunosc oameni noi și mai ales o teamă de a fi judecată.  Toate acestea îi generează o stare de anxietate, o fac să nu se simtă bine cu ea însași și cum spune ea, îi dau o stare proastă.

Cu emotivitate și cu o dificultate de deschidere, Denisa afirmă că nu este de fel  o persoană sociabilă. Dacă ar fi pusă  în situația de a vorbi în fața unor oameni este convinsă că nu ar reuși. M-aș bloca și nu aș mai spune nimic.

Mai are multe de învățat ca oricare alt adolescent, iar provocarea cea mai mare pentru ea este să iși  exprime sentimentele, mai ales în fața  părinților .

Deși are o relație bună cu parinții și mai apropiată se simte de mama sa, Denisa nu se simte în largul său să îi vorbească despre orice problemă cu care se confruntă și mai ales despre ceea ce simte. Cred că nu m-ar întelege și că ar putea genera alte subiecte de dicuție.

Ca parte din programul EDURIGHTS4GIRLS, adolescenta noastră spune că activitățiledin cadrul acestuia sunt foarte interactive și că a învățat lucruri noi. Cel mai mult este recunoscătoare pentru că acum știe cum să se calmeze când este tensionată.

Am devenit mai calmă, sunt mai atentă la ce simt și mai focusată pe mine.

La baza unui adolescent trebuie să stea încrederea în sine, în viitor și în oameni.

Dă-i un exemplu și acorda-i TU primul încrederea de care are nevoie.

Implică-te pentru continuitatea programelor pentru dezvoltarea adolescenților, DONEAZĂ!

 

Share