Donează Acum
Skip to main content

„Nu vreau să schimb nimic din trecutul meu!” ne-a povestit G.B. #CurajulNUareGEN

Experiențele vieții indiferent de natura acestora, fie ele pozitive sau negative au un impact asupra noastră și ne definesc într-un final ca personalitate și totodată în alegerile pe care le facem.

Astfel, afirmația lui G.B. este facută în urma procesului ei de conștientizare și acceptare a propriei sale experiențe din trecut.

„Nu aș mai fi acum în momentul în care sunt, nu regret nimic, dacă schimb ceva, nu aș mai fi cea de acum.”

G.B. este o adolescentă care s-a adaptat problemelor apărute în viața ei. Are o fire sensibilă și o doză de înțelegere și dorință constantă de cunoaștere. Îi place să citească foarte mult, este pasionată în special de cărțile de psihologie si nu numai, este deschisă chiar și la recomandările prietenilor. Se descrie ca fiind o persoană optimistă, spontană, activă și foarte sociabilă.

Pe parcursul interviului, G.B. a povestit cum a trecut prin perioade foarte grele, afectându-i atât parcursul educațional, cât și relația cu proprii părinți și cu prietenii. „Am fost foarte delăsătoare, simțeam că nu mai are rost să mă implic în nimic să fac ceva pentru mine, singura motivație era să plec, să fug de prieteni, de familie – toate s-au schimbat până când am luat decizia să accept să particip la acest program oferit de GO-AHEAD.”

Este una dintre adolescentele care face parte dintr-o familie monoparentală. Parinții lui G.B. au divorțat în urmă cu 5 ani, iar ea împreuna cu fratele mai mic au rămas în grija mamei. Relația disfunctională dintre părinți au afectat-o emoțional, iar urmarea despărțirii a produs un dezechilibru în propria sa relație „copil-părinte”. S-a simțit abandonată, dezamagită: „lucrul acesta îl voi simți mereu, copiii suferă cel mai mult din astfel de relații pe care părinții le-au avut”.

A devenit furioasă pe ambii părinți, astfel s-a distanțat de ei, dar totodată a creat intenționat și probleme „relația cu mama a avut perioade în care am fost distante”, „chiuleam doar ca să o supăr, luam note proaste tot din același motiv”.

Pe tată îl descrie ca fiind o persoană rece, distantă de care i-a fost teamă mereu să se apropie și să comunice cu el. Contrar relației pe care o construiește în prezent cu mama „acum punem cărămizile unei relații sănătoase.”, cea cu tatăl este aproape inexistentă, încă nu dorește și nu se simte pregatită:” Vorbim strict subiecte necesare”.

„Când te deschizi, treci mai ușor peste„ spune G.B., acum după experiența din cadrul cursului EDURIGHTS4GIRLS. Momentul cel mai emoționant și de impact din perioada cursului, spune că a fost acela în care li s-a oferit încrederea să își exprime sentimentele și să vorbească despre problemele lor.

„Nu doar noi suntem într-o problemă, toată lumea are, iar prin intermediul vostru am învățat să mă deschid față de ceilalți oameni”. Experiența din cadrul cursului o definește ca fiind tare placută atât pentru ea cât și pentru colegele sale, a conștientizat că nu doar ea are o problemă sau mai mult, că uneori ceea ce consideră a fi o problemă, de fapt nu era, că în general toate adolescentele se confruntă /trec printr-o perioadă uneori mai grea a vieții.

„M-au ajutat să mă deschid și să vorbesc despre ceea ce simt –le sunt recunoscatoare lor și tuturor celor implicați în această asociație!„

Recunoscătoare pentru tot ce i s-a dat ca și experiențe, G.B. privește cu optimism spre viitor, fară regrete și cu mulțumirea pentru ceea ce a devenit ea ca persoană și mai ales, pentru cine va fi în viitor.

Este deja o adolescentă responsabilă, care trăiește în prezent singură într-o garsonieră închiriată, continuă să își construiască relația cu familia în mod armonios și se bucură că are alături un partener , care îi este iubit, dar și cel mai bun prieten.

  • Prin campania #CurajulNUareGEN, GO-AHEAD își propune ca până în 2030 să ofere tuturor elevilor din Liceele Tehnologice acces la dezvoltare personală într-un mediu de siguranță alături de specialiști, consilieri și psihoterapeuți,prin programe asemănătoare celui la care G.B. a participat.
  • IMPLICĂ-TE și DONEAZĂ cu un click pe link-ul: www.go-ahead.ro/doneaza . Orice donație ne ajută să ne implicăm mai mult acolo unde este nevoie de noi.
  • Ajută-ne să facem cunoscute poveștile tinerilor cu un share, pentru că ei merită încurajați, aplaudați și validați. Ei sunt viitorul!
Share