Donează Acum
Skip to main content

„Mi-e foarte frică să nu pățesc ce a pățit și mama mea”

Aceasta este temerea cea mai mare a adolescentei care și-a trăit copilăria într-o familie disfuncțională, în care neîntelegerile și certurile părinților se petreceau din ce în ce mai des. Toate acestea au dus într-un final la divorțul acestora, iar ea împreună cu surorile sale au rămas în grija mamei.

Cu toate acestea, dezechilibrul emoțional s-a produs în momentul în care în viața mamei a apărut un bărbat care și-a luat rolul de tată vitreg. În tot acest timp, s-a simțit neînțeleasă de către părinți din cauza opiniilor diferite pe care le au, iar de cele mai multe ori simte o exagerare din partea lor „pun mereu răul în față”.

„Eram mult mai tăcută, mai retrasă până să intru în acest program.”

F.D. este o adolescentă pasionată de muzică, de citit și cel mai mult o împlinesc plimbările și timpul petrecut cu surorilor ei mai mici.

Nu îi place să judece, ca să nu fie judecată la rândul ei. „sunt judecată de cei din exteriorul meu că nu ies din casă și stau cu surorile mele.”

Dacă ar avea o superputere, cel mai mult și-ar dori să fie înțeleasă, chiar dacă este conștientă de conflictul dintre generații existent, și totodată că oamenii sunt diferiți.

Multumită de acest program din care face parte, F.D. susține că a învățat foarte multe. În primul rând lucruri despre ea ca fată, și nu în ultimul rând, a învățat să fie mai deschisă cu cei din jur. „Am învățat să fiu deschisă și să spun ceea ce simt.”

#CurajulNUareGEN

  • Prin campania #CurajulNUareGEN, GO-AHEAD își propune ca până în 2030 să ofere tuturor elevilor din Liceele Tehnologice acces la dezvoltare personală într-un mediu de siguranță alături de specialiști, consilieri și psihoterapeuți,prin programe asemănătoare celui la care F.D. a participat.
  • IMPLICĂ-TE și DONEAZĂ cu un click pe link-ul: www.go-ahead.ro/doneaza . Orice donație ne ajută să ne implicăm mai mult acolo unde este nevoie de noi.
  • Ajută-ne să facem cunoscute poveștile tinerilor cu un share, pentru că ei merită încurajați, aplaudați și validați. Ei sunt viitorul!
Share