Skip to main content

Povestea aceasta este în primul rând despre Nadia.

Curajul Nadiei ne-a inspirat și ne dă putere să continuăm!

’’Inside me’’ , Nadia Matei.

Bună, sunt Nadia Matei și fac parte din proiectul Edurights4girls – Acces egal la educație, de aproximativ un an. De regulă, sunt o persoană introvertită, care mereu se închide în interiorul ei și nu vorbește cu nimeni, însă din primele săptămâni în cadrul acestui proiect am simțit o schimbare majoră în viața mea. Dacă la început eram acea fetiță timidă care nu zicea nimic niciodată și marginalizată de cei din jur, pe parcurs am început să prind curaj, să cred în mine și să-mi dau seama că nu voi păți nimic dacă îmi voi spune opinia cu privire la un anumit subiect.

Am învățat multe lucruri, acest proiect m-a pus în multe situații noi care m-au făcut să mă autodepășesc și care m-au încurajat să îmi dezvolt din ce în ce mai mult abilitățile, atât pe plan personal cât și profesional.

M-a învățat să am încredere în mine, să fiu mai sociabilă, să nu-mi mai fie frică mereu când vreau să-mi dau cu părerea, să fiu mai răbdătoare, și mai empatică. Am reușit să-mi fac prieteni, să împărtășesc viziuni diferite, să cunosc noi tipare de gândire, iar toate aceste lucruri în timp ce desfășuram activități ce-mi aduceau satisfacție și bucurie. Este un sentiment frumos pe care acum nu aș putea să-l compar cu altul!

Trebuie să recunosc, niciodată nu am fost mulțumită de ceea ce am realizat, pentru că mereu știam că pot mult mai bine, deși sunt unul dintre cei mai mari fani ai mei, mă judec mult pentru felul în care mă exprim, asta se întâmplă pentru că vreau să explorez constant. Vreau să mă duc mereu la următorul nivel, asta înseamnă să ies din zona de confort, iar toate acestea mi-au dat curajul să cred din nou, lucru care m-a determinat să fiu parte integrantă a unui viitor promițător, a unor proiecte ce oferă tinerilor nădejde. Am devenit o persoană conștientă de problemele societății, dar și de capacitatea oamenilor de a găsii soluții.

Consider că, implicarea în astfel de proiecte este benefică societății în care trăim și că genul acesta de acțiune are un impact foarte mare asupra comportamentului social la nivel de comunitate! Mulțumesc Asociația GO AHEAD pentru că ați luat parte la dezvoltarea mea, pentru că ați ales să faceți o schimbare și că mă lăsați să fac parte din ea. Vă mulțumesc pentru oportunitate!

Este frumos să mă uit la mine și să mă surprind de fiecare dată, cu alegerile pe care le fac și le voi face în viață.

Mulțumim NADIA MATEI!

#CurajulNUareGEN #EduRights4Girls #dezvoltarepersonală

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants