Skip to main content

Scris de: Profesor Cristina CIUCU (Limba și Literatura Română)

Liceul Tehnologic Lupeni, Hunedoara


Cea mai importantă clipă este acum, care la un click distanță devine deja trecut. Și dacă un profesor nu reușește să lase în prezent urme pentru viitorul elevilor și mulțumire pentru trecutul lui ca om, consider că și-a greșit meseria.
Distanța dintre catedră și banca elevului a devenit subit “un click distanță”.

A existat vreodată de fapt această distanță? În ceea ce mă privește cred că nu. Consider că atât predatul față-în-față cât și on-line nu trebuie să facă referire la vreo distanță. Această distanță este măsurabilă doar în pași pentru un profesor. Ești profesor și când te pui la somn și te gândești cu ce-i mai surprinzi pe copiii tăi, ești profesor și în spatele ecranului.

Singura problemă care consider că există este cea de obișnuință, iar noi nu am întâmpinat-o. Aveam o legatură cu grupurile de WhatsApp cu elevii și înainte de Covid. Discutam mereu teme din online cu ei, pe lângă materia clasică și cred că de aceea nu ne-a fost teamă de online nici mie, nici copiilor mei.

Acum toți ne-am îmbogățit limbajul cu termeni din online precum: Zoom, Google Teams etc.
Din fiecare experiență învățăm ceva, chiar și din aceasta pe care nu ne-am dorit-o.

Aș vrea ca după această criză noi profesorii să înțelegem nevoia de adaptabilitate în orice context, iar cei care ne conduc să ofere tinerilor accesul la tehnologie, gratuit.