Workshop Aff Art

Școala Radu Stanian

În data de 7 mai 2022 au avut loc workshopuri de Affirmative Art la Școala Gimnazială ’’Radu Stanian’’ Ploiești, județul Prahova.

În cadrul activității cadrele didactice au învățat metode prin care să îi ajute pe copii să își descopere pasiunile, astfel încât aceștia să rămână motivați, să își îmbunătățească performanța școlară și să își continue studiile.

 

Școala Gheorghe Nicolau

În data de 17 mai 2022 au fost organizate ateliere de Affirmative Art cu sprijinul Inspectoratul Școlar Județean Neamț la Școala Gimnazială „Gheorghe Nicolau” din Comuna Românijud, județul Neamț.

Atelierele au fost susținute de Eirik Jarl Trondsen – Art for Change Foundation, iar materialele suport au fost oferite de Asociația GO-AHEAD.

Empower your dreams

Partenerul norvegian Art for Change Foundation a desfășurat împreună cu grupul țintă ale proiectului o activitate artistică cu titlul „Empower your dreams”.

De data aceasta, activitatea a avut loc la Școala Gimnazială Strejnicu din județul Prahova. Scopul activității este dezvoltarea gândirii, diversificării trăirilor personale, stimulării inteligenței emoționale, a empatiei și abilităților de comunicare ale elevilor.

Activitatea este desfășurată la comun cu copii și tineri CES, copii și tineri aflați în risc de abandon școlar.

Sub atenta coordonare realizată de Liv și Bendik din Norvegia, copiii și tinerii au vopsit pereți ai școlilor: Scoala Gimnazială Fântânele din județul Prahova, Școala Gimnazială Strejnicu din județul Prahova și Școala Gimnazială „Dumitru Almaș” Negrești din Județul Neamț, printr-un proces de Artă Afirmativă care presupune identificarea propriilor visuri și externalizarea lor prin desen.

Educație antreprenorială

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ploiești

Pe parcursul lunii martie 2022 la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ploiești s-au desfășurat următoarele activități din cadrul proiectului: 

  • Educație antreprenorială cu tema: ,,Cum îmi construiesc planul de acțiune pentru a-mi atinge obiectivul?’’
  • Educație pentru cetățenie democratică cu tema: ,,Cum se iau deciziile sănătoase?’’

Minimarket Atelier

În perioada iunie-iulie 2022, în județul Neamț, grupul țintă format din elevii unităților școlare participante în proiect au realizat, în cadrul activităților de educație antreprenorială, produsele handmade în vederea realizării Mini Market-ului școlii de care aparțin.

Minimarket este o activitate extracurriculară, incluzivă și inovativă, dedicată școlarilor cu scopul de a proiecta, deschide și gestiona câte un Minimarket în fiecare școală din proiect.

Minimarket este o soluție IT care promovează spiritul antreprenorial, într-un mod diferit, prin intermediul activităților practice. Tinerii au acces la resurse dedicate pentru dezvoltarea unei afaceri online, într-o platformă interactivă.

Soluția ngMinimarket permite aplicarea practică a conceptelor teoretice învățate, provocând elevii să își folosească abilitățile antreprenoriale, pentru a lansa și administra o afacere online.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Județul Neamț – https://tgneamt.zest.go-ahead.ro/

Școala Gimnazială „Episcop Melchisedec Stefanescu”, Comuna Garcina – https://stefanescu.zest.go-ahead.ro/

Școala Gimnazială „Carmen Sylva”, Comuna Horia – https://sylva.zest.go-ahead.ro/

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Municipiul Piatra-Neamt – https://leonida.zest.go-ahead.ro/

Școala Gimnazială „Dumitru Almas”, Comuna Negrești – https://almas.zest.go-ahead.ro/

Școala Gimnazială, Comuna Piatra Soimului – https://piatras.zest.go-ahead.ro/

Info Minimarket – https://zest.go-ahead.ro/

Partenerul norvegian Art for Change Foundation a desfășurat împreună cu grupul țintă ale proiectului o activitate artistică cu titlul „Empower your dreams”.

De data aceasta, activitatea a avut loc la Școala Gimnazială Strejnicu din județul Prahova. Scopul activității este dezvoltarea gândirii, diversificării trăirilor personale, stimulării inteligenței emoționale, a empatiei și abilităților de comunicare ale elevilor.

Activitatea este desfășurată la comun cu copii și tineri CES, copii și tineri aflați în risc de abandon școlar.

Sub atenta coordonare realizată de Liv și Bendik din Norvegia, copiii și tinerii au vopsit pereți ai școlilor: Școala Gimnazială Strejnicu din județul Prahova și Școala Gimnazială „Dumitru Almaș” Negrești din Județul Neamț, printr-un proces de Artă Afirmativă care presupune identificarea propriilor visuri și externalizarea lor prin desen.

În cadrul proiectului Zest4Edu – O nouă perspectivă în educație au avut loc vizite de schimburi de bune practici în perioada 23-27 martie 2023, în Oslo, Norvegia.

Cu această ocazie, 7 cadre didactice din județul Neamț și 9 cadre didactice din județul Prahova, însoțite de 5 experți ai parteneriatului, s-au deplasat în Norvegia pentru a participa la activități de Affirmative Art, pentru a cunoaște experți din acest domeniu și pentru a participa la vizite în școli publice din sistemul de educație norvegian.

Prin schimbul de bune practici s-a urmărit facilitarea accesului cadrelor didactice la un mediu de colaborare extins, alături de colegi din ţările europene.

Cadrele didactice și experții proiectului au realizat activități integrate, au cunoscut personal didactic din școli publice din Norvegia, au interacționat cu elevi de vârste diferite și și-au adus contribuția la pictarea unui zid al visurilor.

În cadrul proiectului Zest4Edu – O nouă perspectivă în educație au avut loc 4 evenimente de tip focus grup.

Primele două au avut loc în datele de 9 și 26 mai, la Casa Corpului Didactic Prahova, Municipiul Ploiești, iar ultimele în datele de 8 și 9 iunie, în Municipiul Piatra Neamț.

 

În cadrul evenimentelor s-au prezentat rezultatele studiului de impact elaborat în cadrul proiectului. Pornind de la aceste rezultate, participanții au dezbătut și propus potențiale soluții pentru:

  • combaterea abandonului și absenteismului școlar,
  • sprijinirea incluziunii copiilor cu cerințe educaționale speciale în școlile de masă.

Pe lângă echipa proiectului, la aceste evenimente au participat și directori ai unităților școlare din județele Prahova, respectiv Neamț, consilieri școlari, profesori, reprezentanți ai administrației publice locale, reprezentanți ai Consiliilor Județene și ai DGASPC.

Controlul emoțiilor

Subiectele în jurul cărora s-au purtat discuțiile din activitățile non formale desfășurate la Școala Gimnazială ’’Carmen Sylva Horia’’ cu doamna psiholog Mihaela Bob în cadrul proiectului au fost: controlul emoțiilor, comportamentele adecvate și neadecvate atunci când trăim emoțiile pozitive (bucurie, mulțumire, împlinire etc.) și emoțiile negative (tristețe, furie, supărare).

Share