Pentru persoanele juridice (plătitoare de impozit pe profit):
- Cheltuielile cu sponsorizarea se pot scădea din impozitul pe profit, în limita a 20% din impozitul datorat, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri.
- De asemenea, 20% din impozitul pe profit datorat poate fi redirecționat către organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri), conform legii, fără a depăși limita de mai sus.
- Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, conform termenelor stabilite de Codul Fiscal.
- Sponsorizările pot fi deduse trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse din impozitul de plată până la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal pot fi deduse din impozitul de plată până la 25 martie al anului următor).
Pentru persoanele fizice autorizate (PFA):
- PFA-urile pot face cheltuieli cu sponsorizarea deductibile în limita a 5% din profitul net, calculat ca diferență între profitul brut și cheltuielile deductibile, excluzând cheltuielile cu sponsorizarea.
- De asemenea, PFA-urile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri) în mod similar, fără a depăși limitele prevăzute.
Încă din 2017 punem accentul pe nevoile socio-emoționale ale tinerilor elevi din liceele tehnologice. Ne dorim să aducem o schimbare în bine în viețile acestora și să le fim alături celor care se confruntă cu emoții negative, depresie, anxietate, rușine, teamă și multe alte probleme greu de gestionat pentru vârstele fragede la care se află.
Alege să oferi valoare impozitului datorat în mod obligatoriu către stat și redirecționează-l gratuit către Asociația GO-AHEAD.
Suntem la dispoziția dumneavoastră cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit.
Ne puteți contacta la: office@go-ahead.ro sau la alexandra.cristea@go-ahead.ro