Donează Acum
Skip to main content

Webinarul gratuit CUM UNIM TRECUTUL, PREZENTUL ȘI VIITORUL UNEI ȘCOLI – Modalități concrete prin care ABSOLVENȚII unei școli contribuie la dezvoltarea ei în prezent și viitor” propus de Asociația GO-AHEAD este destinat personalului didactic din învățământul preuniversitar.

Webinarul va fi susținut de Issabella Ștefania Cataragă, Simona Ianc și Denise Banu, alături de echipa de robotică BroBots.

Webinarul va avea loc miercuri, 11 mai 2022, în intervalul orar 17:30-19:00, online, pe platforma ZOOM.

DESCRIERE:

Webinarul reprezintă un exemplu de bună practică și își propune să aducă în atenția profesorilor participanți modalități concrete prin care absolvenții (alumnii) unei școli gimnaziale/ai unui liceu/colegiu își pot aduce contribuția la dezvoltarea actualei comunități de elevi, la evoluția unității de învățământ. Va fi prezentat proiectul „Alumni Lahovari” implementat la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea în perioada 2018-2021. Proiectul este și parte a planului de intervenție dezvoltat în cadrul Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele – 2020 și s-a îmbogățit prin activități/evenimente susținute în anul școlar 2020-2021.

OBIECTIVE:

  • conștientizarea puterii comunității de absolvenți (alumni), cu impact asupra modului în care interacționează instituțiile de învățământ/școlile cu elevii lor.
  • dezvoltarea de modalități inovatoare de a-i angaja în mod constant pe elevi și absolvenți (alumni) în activități educaționale, sociale și profesionale.

AGENDĂ WEBINAR:

  • prezentarea conceptului de comunitate de absolvenți (alumni) și a unor modalități de practice de constituire a acestei comunități;
  • prezentarea conceptului de Career Talks;
  • prezentarea proiectului „Alumni Lahovari”;
  • sesiune de întrebări și răspunsuri, feedback.

SPEAKERI:

Webinarul online va fi susținut de:

  1. Issabella Ștefania Cataragă – director C.N. „Alexandru Lahovari”, profesor de matematică-informatică, 26 de ani vechime în învățământ;
  2. Simona Ianc, profesor de informatică, 26 de ani vechime în învățământ;
  3. Denise Banu, profesor consilier școlar, 24 ani vechime în învățământ, 23 ani vechime în asistență psihopedagogică;
  4. Echipa de robotică

Pentru înscrierea la eveniment aveți nevoie aveți un cont pe portal. După conectare accesați secțiunea Evenimente, alegeți evenimentul și finalizați înscrierea. Dacă sunteți la prima interacțiune cu portalul vă rugăm să verificați primirea de email-uri în Spam și să le marcați cu not spam.

În ziua evenimentului veți putea accesa linkul din email sau din secțiunea Evenimente din contul dvs.

Care sunt beneficiile creării unui cont în platformă?
Având un cont în platformă ai acces rapid la toate resursele încărcate în bibliotecă, poți încărca documente și materiale în pe platformă, ai acces la discuțiile din forumul creat în cadrul portalului, poți solicita suport din partea consilierilor școlari implicați în proiect și te poți înscrie la evenimentele pregătite pentru membrii portalului.

Share