Skip to main content

Scris de: Profesor Boroș Aurica Viuța (Matematică)

Liceul Tehnologic”HOREA”Marghita, Bihor


Mă alătur, cu drag, colegilor mei, pentru a vă împărtăși momente din activitatea mea desfășurată  cu elevii în mediul online, în această perioadă de criză.

Pot să spun că am reușit să activez  în mod pozitiv interesul elevilor mei spre educația online, îmbinând metodele clasice de predare-învățare cu tehnologia modernă, care să-i ajute pe elevi nu doar la matematică ci pentru tot restul vieții. Pentru început, ca să nu fie elevii plictisiți sau stresați, am ținut ședințe scurte, cu glume presărate  printre formulele de matematică, ca apoi să-mi aduc acasă pe perete o tablă cu marker pentru a ne simți mai aproape de școală, urmând ca apoi elevii să-mi ceară să prelungim ora de matematică, lucru care m-a bucurat foarte mult.

Am continuat astfel, cu telefonul conectat pe platforma ZOOM într-o mână, cu markerul în cealaltă și la cererea elevilor clasei a XII (cu acordul părinților acestora ) am convenit ca orele de pregătire suplimentară pentru Bacalaureat, online, să se desfășoare  în fiecare seară, de luni pană vineri de la ora 20.00 pe platforma ZOOM, motivul fiind faptul că unii elevi lucrează ca sezonieri după masă sau își ajută părinții la muncile agricole sau în gospodărie.

Corectarea exercițiilor suplimentare, pe care elevii mei le trimit pe WHATSAPP sub formă de poză făcută cu telefonul, o realizez pe telefonul personal în programul  EDITOR FOTO, apoi retrimit capturile de ecran cu corecturile  specifice.

Câteva impresii (necenzurate) ale elevilor mei legat de orele online de matematică :
•    Hencz Victoria -cls XII B – Orele de matematică online sunt la un nivel superior chiar și în aceste condiții. Îmi plac aceste ore, ne formează ca oameni,lucrăm ca o familie și cu mici glume doamna prof.aduce o stare pozitivă, câteodată uit cât de greu va fi bacul și chiar este ok.
•    Scurt Adelin-cls XII A- Ora de matematică online, spre surprinderea mea se desfășoară foarte bine. Deși fiind clasa a XII mi-aș dori să ne reîntoarcem la școală,orele online ne indeplinesc nevoia de socializare, nevoie care și-a făcut  simțită prezența de când suntem acasă. Metoda de predare a doamnei prof.este asemănătoare cu cea de la orele normale, îmbunătățită în privința atragerii atenției și ridicarea moralului nostru , ceea ce face ora mai interactivă și în final duce la un randament mai bun.
•    Peti Gabriela – cls XII B – Orele de pregătire online la matematică sunt de mare folos in perioada aceasta , mă ajută foarte mult să ma pregătesc pt BAC.
•    Sîrca Simona – cls XII B – După parerea mea, d-na profesoara predă online la fel ca și în clasă, pe înțelesul tuturor chiar și în perioade grele ca aceasta …nu mulți profesori s-ar fi putut descurca …dar doamna prof. o face…eu și prin orele online înțeleg la fel de bine ca și cum ar fi lângă mine și îmi explică…și îi mulțumesc pentru tot efortul depus …nu numai cu mine individual …ci și cu toți elevii dânsei!
•    Ardelean Mădălina – cls XII B – Orele de matematică online mă ajută foarte mult, înțeleg mai bine nu este gălăgie cum era uneori la școală.