Skip to main content

Formularul D177 pe 2023 pentru redirecționarea impozitului pe profit sau a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

De când a intrat în vigoare OPANAF nr. 1679/2022, contribuabilii care plătesc impozit pe profit sau impozit pe veniturile microîntreprinderilor au dreptul să solicite redirecţionarea unor sume din impozitul pe care îl datorează. Această acțiune se realizează în termen de 6 luni de la termenul legal al depunerii declaraţiei anuale referitoare la impozitul pe profit, respectiv a declaraţiei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV.

În termen de șase luni, mai exact până la data de 25 decembrie 2023, poate fi redirecționat 20% din impozitul pe venit/profit (care deja se duce către stat) către o organizație nonguvernamentală.

Acest lucru se poate realiza prin depunerea formularul 177 – ,,Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/ impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”.

Suma redirecționată înseamnă de fapt o alegere referitoare la locul unde se duc banii datorați statului. Această sumă/impozit ar ajunge oricum către stat, dar tu ai puterea să alegi ce vrei să faci cu banii tăi.

1. Cheltuiala cu sponsorizarea aferentă anului 2022 nu trebuie să fi depășit plafonul pentru sponsorizare din anul fiscal 2022. Aici ne referim la suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit, respectiv 20% din impozitul pe venit dacă este vorba despre microîntreprinderi.

2. Descărcați Formularul 177 (Declaratia 177 – „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” de pe anaf (de pus link aici)

3. Depune Formularul 177 până la data de 25 decembrie 2023

Este necesară completarea unui contract de sponsorizare între companie și organizație, unde se va completa suma exactă ce se dorește a se redirecționa, conform calculelor contabile.

Odată completat contractul, nu uita să îl trimiți către ANAF, dar și către noi pe adresa:  office@go-ahead.ro.

Încă din 2017 punem accentul pe nevoile socio-emoționale ale tinerilor elevi din liceele tehnologice. Ne dorim să aducem o schimbare în bine în viețile acestora și să le fim alături celor care se confruntă cu emoții negative, depresie, anxietate, rușine, teamă și multe alte probleme greu de gestionat pentru vârstele fragede la care se află.

Alege să oferi valoare impozitului datorat în mod obligatoriu către stat și redirecționează-l gratuit către Asociația GO-AHEAD aici: –

Suntem la dispoziția dumneavoastră cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit.

Ne puteți contacta la: office@go-ahead.ro