Skip to main content

Trimite SMS cu textul AUTENTIC la 8864 pentru educație

Am găsit în școli adesea oboseală, furie, rușine, tristețe, violență fizică și verbală, anxietate, tineri fără speranță, dar am ales să dăm în schimb curaj, învățând elevii și profesorii cum să își accepte emoțiile, cum să se accepte pe ei, cum să fie toleranți cu ceilalți, cum să fie responsabili, cum să își îndeplinească cele mai îndrăznețe visuri, cum să crească și să fie oameni echilibrați, pentru un Viitor din ce în ce mai buni pentru ei, pentru familiile lor, pentru comunitate.

România este pe primul loc în UE ca număr de nașteri în rândul adolescentelor, iar tinerele din liceele tehnologice adesea se căsătoresc timpuriu, intră în relații toxice și renunță la școală.

Acestea sunt provocări grele pentru vârsta la care se află, provocări duse în singurătate și de multe ori fără sprijinul familiei. În școli nu se vorbește despre emoții, iar nu toți tinerii au acces la programe de dezvoltare personală și consiliere.

Depresia, anxietatea, căsătoriile timpurii, bullying-ul sunt probleme cronice care afectează dezvoltarea armonioasă a acestor tineri și necesită o implicare constantă și de lungă durată. Elevilor din liceele tehnologice le este greu să aibă încredere în forțele proprii, adesea în oameni.

Cum ar fi ca acești tineri să își facă meseria cu plăcere, cum ar fi ca acești tineri să ajungă să profeseze meseria visată fără a suferi de eticheta pusă absolvenților de licee tehnologice, cum ar fi ca acești elevi să devină oameni FERICIȚI și ECHILIBRAȚI?

Cum ar fi dacă de această dată aceștia ar alege să rămână în țară și să profeseze cu plăcere aici?

TINERII DIN LICEELE TEHNOLOGICE NU SUNT PROȘTI, tinerii din liceele tehnologice au nevoie de tine să îi ajuți să aibă curajul să își privească visul în față, pentru că mulți dintre aceștia nu reușesc să spună care este calitatea lor, dar pot să îți facă instant o listă cu defectele, pentru că acestea sunt cele pe care le aud zilnic de la ceilalți.

Cu fiecare SMS primit de la tine vom ști că ești alături de noi și ne vei da puterea de a schimba pe rând Viitorul tinerilor din fiecare liceu tehnologic din România.

De peste 5 ani, Asociația GO-AHEAD dezvoltă competențele socio-emoționale ale profesorilor, elevilor și părinților. Am ajuns la peste 6800 de beneficiari din toată țara, am creat primul portal de dezvoltare personală dedicat sistemului educațional și lucrăm la primul film inspirațional creat cu ajutorul tinerilor din liceele tehnologice, regizat de Tedy Necula.

UNDE BINELE CAPĂTĂ FORȚĂ

TU AI CURAJUL SĂ DONEZI?