Ghidajul emoțional al părinților și structura intervenției în cazul copiilor cu CES- WORKSHOP ONLINE

Locație
Zoom online
Data eveniment
Ghidajul emoțional al părinților și structura intervenției în cazul copiilor cu CES

 

Workshop-ul ”Ghidajul emoțional al părinților și structura intervenției în cazul copiilor cu CES” propus de Asociația GO-AHEAD este destinat personalului didactic din învățământul preuniversitar și nu numai.
Workshop-ul va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, în intervalul 18:00 – 19:30, online, pe platforma ZOOM.

SCOPUL WORKSHOPULUI:


Practicienii din domeniul educațional vor primi informații despre Traseul integrării elevilor cu CES în școlile de masă (obținerea certificatului COSP, colaborarea echipei multidisciplinare, colaborarea cadrelor didactice-profesor itinerant și de sprijin - consilier școlar în realizarea documentelor specifice PSI, Adaptare Curriculara, PEP), Tehnicile aplicabile copiilor cu CES în procesul de predare-învățare și despre ghidajul emoțional al părinților copiilor cu CES.
Înțelegerea traseului pe care un elev cu CES îl parcurge, scopul documentelor specifice educației inclusive, importanța colaborării specialiștilor implicați, metodele și mijloacele pe care cadrul didactic le are la îndemână fac parte din informațiile necesare oricărui cadru didactic care interacționează cu elevii cu CES și părinții acestora. Aceste informații sprijină cadrele didactice atât în activitatea la clasa atunci când există un elev cu CES, cât și în raport cu părinții acestora.

BENEFICIILE PARTICIPARII LA WORKSHOP:

Îți oferim răspunsuri la:
- Ce acte trebuie să faci și de ce pentru copilul sau elevul tău? (sprijin financiar pentru terapie, înțelegerea funcționării copiilor și sprijinul acestora în procesul de învățare)
- Cum alegem terapeuții și ce tip de terapie să alegi pentru copilul tău?
- Cum influențează starea emoțională a părintelui procesul terapeutic al copilului?
- Neputința copilului devine neputința mea?
- Cum să cer ajutorul eu ca părinte / eu ca profesor?
- Ce facem când copilul prezintă tulburări specifice de învățare dar nu are un diagnostic?

AGENDĂ WORKSHOP:


•    Introducere
•    Ghidajul emoțional al părinților
•    Prezentarea unor tehnici aplicabile copiilor cu CES în procesul de predare-învățare
•    Prezentarea unor metode pentru realizarea colaborării echipei multidisciplinare și întocmirea documentelor specifice educației inclusive
•    Prezentarea susccintă a cadrului legislativ privind integrarea școlară
•    Q&A
•    Feedback

SPEAKER:


Workshop-ul online va fi susținut de GEORGIANA MĂLINA TĂNASE alături de ILONA CHIRIAC.
Coordonatorul workshopului este Georgiana Mălina Tănase - psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv comportamental și psihoterapeut Schema Therapy, cu o experiență de peste 7 ani în lucrul cu copiii, adolescenții și adulții. Este autorul cursurilor de formare acreditate de către Ministerul Educației și susținute de Asociația GO-AHEAD “Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor”, “Tehnici aplicative în procesul de predare-învățare a copiilor cu CES”. Este formator al cursului acreditat ANC “Consilier pentru dezvoltare personală”, susținut de Asociația GO-AHEAD.

ÎNSCRIERE și TAXĂ de participare:

Pentru a participa la workshop este necesar să completați online formularul de înscriere și să achitați taxa de participare în valoare de 55 LEI/persoană.

În urma confirmării de înscriere și plată veți primi pe email toate informațiile de acces online la workshop în ziua evenimentului: MIERCURI, 26 IANUARIE 2022.


Taxa de participare este 55 de lei / persoană.

Modalitățile de plată prin care puteți achita contribuția participării sunt:

1. Imediat după finalizarea completării formularului de înscriere, apăsați butonul ”trimite” apoi dați click pe ”LINK DE PLATĂ”, veți fi redirecționat către pagina de plată, link-ul de plată (plată directă cu cardul în siguranță prin NETOPIA).

2. Prin transfer bancar direct în contul Asociației:


BENEFICIAR: ASOCIAȚIA GO-AHEAD
IBAN : RO69INGB0000999907498836
BANCA: ING BANK NV.
Cu mențiunea: - SPONSORIZARE ASOCIAȚIA GO-AHEAD pentru desfășurarea activităților de formare – Workshop-ul ONLINE ”Ghidajul emoțional al părinților și structura intervenției în cazul copiilor cu CES”