Workshop-ul ” Consilierea psihopedagogică online - Provocări și soluții”, propus de Asociația Go-Ahead este destinat consilierilor școlari și își propune să ofere repere teoretice (dar cu precădere) practice ale consilierii psihopedagogice individuale și de grup desfășurate ”la distanță”.
Workshop-ul se va desfășura în 2 sesiuni online, pe platforma ZOOM, după cum urmează:
- SESIUNEA 1 - 02 MARTIE 2021 - 17:00-19:00
- SESIUNEA 2 - 09 MARTIE 2021 - 17:00-19:00
Scopul programului
Oferirea practicienilor din domeniul consilierii educaționale o prezentare a modului în care pot utiliza instrumentele online pentru a facilita intervenția educațională, punând la dispoziție informații despre procesele specifice care apar în cazul consilierii desfășurate individual. Workshop-ul ofera informatii pretioase despre dinamica grupurilor în mediul online si despre responsabilitățile consilierului în cadrul ședințelor desfășurate online.
Beneficiile Workshopului:
- Oferirea de resurse valoroase pentru consilierii interesați de serviciile online;
- Prezentarea instrumentelor și metodelor accesibile din mediul online;
- Informații despre procesele specifice ale consilierii în mediul online;
- Informații despre dinamica grupurilor în mediul online;
- Prezentarea responsabilităților consilierului în cadrul ședințelor desfășurate online;
- Tehnici de găsire a unor soluții noi și creative de adaptare și menținere a echilibrului emoțional;
- Metode de consiliere psihopedagogică în mediul online.
MODULE WORKSHOP ” Consilierea psihopedagogică online ”
SESIUNEA 1 - 02 MARTIE 2021
- Introducere și warm-up activity.
- Aspecte specifice consilierii psihopedagogice individuale în mediul online: Repere teoretice și practice (e-consiliere, Cum putem face consilierea online să fie ”mai reală”?, Nevoia de focalizare în cadrul consilierii online, Empatia în cyberspațiu, Importanța relației, Sinele a-corporal, Provocările tehnologice, Aspecte legale și procedurale).
- Consilierea online de grup: Repere teoretice și practice (Formare grupurilor, E-evaluare, Repere privind asigurarea confidețialității, Comunicarea în cadrul grupului, Consilierea de grup online – beneficii și riscuri).
- Feedback.
SESIUNEA 2 - 09 MARTIE 2021
- Introducere și warm-up activity.
- Medii virtuale, față în față și mixte – avantaje și dezavantaje.
- Rolul și responsabilitățile consilierului în activitățile de consiliere online.
- Feedback.
FORMATOR
Workshopul va fi susținut de ANA – MARIA MOLDOVAN.
Ana-Maria Modovan este profesor, consilier școlar, psihoterapeut și formator si lucrează în domeniul consilierii educaționale de 16 ani. Domeniile în care a dobândit expertiză fiind: Psihologie educațională și consiliere în școală, Managementul resurselor umane, Psihoterapie cognitivă și comportamentală, Psihoterapie pozitivă, Formarea adulților.
S-a specializat urmând cursuri de masterat și post-universitare, formări acreditate la nivel național și international, participând la numeroase conferințe, workshop-uri, simpozioane și comunicări științifice. Este autoarea a numeroase lucrări, articole, cărți și auxiliar didactic (avizat MEC) în domeniul consilierii educaționale.
Din anul 2010 a susținut numeroase cursuri de formare adresate cadrelor didactice, și profesorilor consilieri școlari pe diverse teme: Dezvoltare personală, Dezvoltarea abilităților de comunicare și managementul conflictului, Managementul stresului la cadre didactice, Orientare în carieră, Dezvoltarea inteligenței emoționale la elevi, Intercunoaștere și creșterea coeziunii grupului, Introducere în consilierea școlară, Managementul situațiilor de criză etc.
ÎNSCRIERE și TAXĂ de participare
Workshop-ul se va desfășura pentru o grupă de minim 30 de persoane, iar înscrierile rămân descrise până la formarea grupei.
Pentru a participa la workshop este necesar să completați formularul de înscriere și să achitați taxa de participare în valoare de 100 LEI/persoană, pentru AMBELE SESIUNI.
În urma confirmării de înscriere și plată veți primi pe email toate informațiile de acces online la workshop în ziua evenimentului.
Taxa de participare este 100 de lei / persoană, pentru AMBELE SESIUNI.
Modalitățile de plată prin care puteți achita contribuția participării sunt:
1. Accesând link-ul de plată(plată directă cu cardul în siguranță prin NETOPIA). Imediat după finalizarea completării formularului, apăsați butonul ”trimite” apoi dați click pe ”PLĂTEȘTE AICI”, veți fi redirecționat către pagina de plată.
2. Prin transfer bancar direct în contul Asociației:
BENEFICIAR: ASOCIAȚIA GO-AHEAD
IBAN : RO69INGB0000999907498836
BANCA: ING BANK NV.
Cu mențiunea: - SPONSORIZARE ASOCIAȚIA GO-AHEAD pentru desfășurarea activităților de formare – Workshop “Consilierea psihopedagogică online - Provocări și soluții”.